Organisaties Professionals Scholen Jongeren Ouders

CONTACT

Bekijk Ons Aanbod 

Organisaties

De integraal toegepaste coaching en trainings programma van De Vijgenboom, is naast opgedane kennis, gebaseerd op een brede expertise uit de gesloten- en besloten jeugdzorg,  het vrijwillige voor veld jeugd & gezin, en vanuit onderwijsondersteuning.

Ons trainingsaanbod richt zich op preventie en herstel. Dit bereiken wij door het creëren van inzicht en bewustwording van talenten en vaardigheden (de krachten), ten opzichte van heersende problemen uit sociaal maatschappelijke- en/of sociaal emotionele leefgebieden. Jongeren worden daarom op een persoonlijke en gelijkwaardige manier benaderd. In de coach en trainings-sessies worden zaken open en transparant besproken.

We praten liever met de jongeren dan over hen. Onze aanpak richt zich op iemands talenten. We kijken waar iemand goed in is om van daar uit kansen te belichten om persoonlijke doelen te behalen. Hierbij worden diverse benadering methodieken gebruikt door die als het ware uit de instrumenten box te halen en toe te passen.

Wij Doen wat Past!

Professionals

We zijn nooit uitgeleerd in door ontwikkeling om naadloos aan te (blijven) sluiten bij onze doelgroep. De Vijgenboom biedt de mogelijkheid tot praktijkgerichte training en begeleidings trajecten voor (aankomend) beroepsprofessionals.

In onze jonge, vernieuwende organisatie ontwikkel je jezelf en leer jij het beste uit jezelf te halen. Ook hier geldt het verzilveren van de Eigenkracht Ontwikkeling Principe! Vanuit onze ruime ervaring in het sociale domein, wisselen wij (digitale ) theoretisch- en praktijkgerichte kennis uit die direct toepasbaar zijn in het werkveld. 

Wij kijken samen naar onze pedagogische opdracht en hoe we hier invulling aan geven. In de uitvoering kijken wij ook naar de omgang en de verwachtingen van ketenpartners. Door middel van kennisoverdracht binnen het jeugdzorgwerk, kunnen we breder inzetten op een preventieve aanpak.

Vanuit een stevig fundament, kun je uiteindelijk je eigen werkwijzen vormgeven.

Vraagstukken Rondom Jongeren

Voor organisaties, professionals en Scholen bieden wij maatwerk oplossingen ten behoeve van problematiek en vraagstukken rondom jongeren. 

Handvatten Voor Ouders

Bij ouders spelen de effecten van jongeren problematiek door. Wij pakken deze kwesties zowel zelfstandig als met scholen, organisaties en professionals samen aan. 

Sinds 2018 heeft “De Vijgenboom” zich gevestigd in de regio Zuid Holland Zuid.

Gemeentes, een huisarts, jeugdarts, gezinscoach, schoolarts of jeugdbeschermer, kan een jongere direct doorverwijzen naar “De Vijgenboom” trainingsbureau. Met een verwijsbrief van de huisarts, jeugdcoach of praktijkondersteuner kan onze hulp volledig vergoed worden. Indien onze hulp passend is, kunnen wij aan de hand van een verwijsbrief direct een vergoeding voor u aanvragen. 

Trajecten en trainingen in het onderwijs

School is één belangrijke maatschappelijke instelling waarmee alle jongeren in contact moeten komen. Vanuit dit oogpunt zijn onze preventietrainingen effectief voor scholieren waar al dan niet risicogedrag is gesignaleerd.

“De Vijgenboom” kan ook worden ingekocht door scholen. Wij bieden verschillende onderwijs gerelateerde trainingen aan; o.a. op het gebied van sociale media, drill rap, perfectionisme en kind in ouderlijke scheiding situaties. Dit kunnen kortlopende  opdrachten zijn, maar wij kunnen ook een vaste aanbieder worden van verschillende hulpvormen

 

 

Tijdlijn Samenwerkende organisaties

Z

Nieuw Gemeente Oosterhout '22

Z

Gemeente Hellevoetsluis '21

Z

Gemeente Molenlanden '20

Z

PI Readcherd '19

Z

InHolland Hogeschool Alkmaar '19

Z

Capabel Onderwijs Rotterdam '19

Z

Ambulante JeugdHulp ZuidHolland '19 - Heden

Jongerenwerk DV '15 - Heden

Z

Gabor Helmer Training '16 - Heden

Z

Roseval counseling '16 -Heden

Z

School Factory '17

Z

Dream2Work '15

Z

Baaij Kracht door verbinding '15

Z

Opvoedpoli Den Helder '13

Z

Amsterbaken forensische jeugdinrichting '12

|

Wat partijen over ons zeggen!

“Je bracht creativiteit en nieuwe inzichten en manier van hulpverlenen met je mee.”

(Gemeente Molenlanden)

“Fijn dat jullie er zijn”

(Gemeente Hellevoetsluis)

“Enthousiast, Intersant, duidelijk, Leerzaam.”

(Hogeschool Inholland)

“Inspirerend, Enthousiast, Interesant, Leerzaam.”

(Inholland Alkmaar)